Samen met SBNL en Thom Scherpenzeel van Groen Beheer Midden Nederland, heeft het Nederlandse jacht en outdoor merk Koedoe & Co wederom geïnvesteerd in Biodoversiteit. Deze keer, via een prijsvraag waarbij 1.000m+ op maat gemaakte wildakker werd weggegeven.

Door energie, kennis en kunde te combineren – mooie natuur realiseren

De prijswinnaars waren Sanne Hartman en haar vader Gerrit, in wiens veld er een uitdagend perceel te verbeteren lag. Op het schrale stuk grond zijn door de tijd allerlei pogingen gedaan om wildakkers aan te leggen. Door de kennis van SBNL, de inspanningen van GBML, organisatie en sponsoring van Koedoe & Co is het gelukt om hier een vruchtbaar en duurzaam stuk natuur te realiseren. De ingezaaide fauna- en insectenmengsel zorgen samen met fruitbomen voor kleuren, dekking en voedsel en heggen van slee- en meidoorn voor beschutting en rust ondanks de aanwezigheid van een wandelpad.

Een internationaal merk

Jochem en Rutger, eigenaren van Koedoe & Co lanceerden in 2020: ‘Jachtartikelen, die bijdragen aan een mooiere biodiversiteit’. Dit doen de heren door op duurzame wijze informele items te maken voor iedere dag, gemaakt van grondstoffen met een biologische en/of gerecyclede oorsprong. Bekende items -die inmiddels in verschillende landen worden aangeboden-, zijn de Original ‘Shooting-fit’ overhemden en de in Nederland geproduceerde ‘XXL Lederen Reistas’.

Meer aandacht voor bijdragen aan habitat vanuit de jacht

Een deel van de winst wordt in biodiversiteit projecten gestoken. Eerder gaven de heren onder andere eenden korven, zaaigoed en Bijenbaas honing weg, waardoor het merk natuurverbetering meermaals onder de aandacht bracht. “We geloven, dat bijdragen aan habitat verbeteringen een onlosmakelijk onderdeel moet zijn van Jacht en Faunabeheer. Alleen zo, kan de Jager ook zonder geweer variëteit stimuleren en zijn/haar oogst maatschappelijk verantwoorden.”

Waar verkrijgbaar? Koedoe & Co is in verschillende jachtzaken verkrijgbaar en via www.koedoe-co.nl. Op de hoogte blijven van mooie acties? Volg Koedoe & Co op instagram.com/koedoeco.

Koedoe & Co®

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *